Jongeren

FollowMe | Kruispunt Connected | Jongerenkring | Events | Jeugddienst

Contact: kindenjeugd@kruispuntvathorst.nl 

 

FollowMe

Voor: jongeren in de 1e en 2e klas middelbare school
Waar: Kruispuntkerk
Wanneer: vrijdagavond
Tijd: 18.55-20.00 uur, daarna chillen tot 20.30 uur

De Follow Me-avonden beginnen steeds legendarischer te worden onder de Kruispunt-jeugd. Met veel lol en met nog meer tieners gaan wij samen op onderzoek langs allerlei thema’s en onderwerpen. We kijken met elkaar naar wat de Bijbel hierover zegt en hoe dat in ons eigen leven dan zou kunnen werken. Daarnaast spelen we veel spelletjes en sluiten we de avond altijd af in het Jeugdhonk met chips en fris.

Wij vinden het belangrijk om veel van elkaar te leren en elkaar te leren kennen! Niet alleen tieners uit de gemeente zijn welkom, Follow Me is ook super leuk om vrienden en vriendinnen mee naar toe te nemen.

Kruispunt Connected

Voor: jongeren vanaf de derde klas (14 – 18 jaar)

Waar: Kruispuntkerk

Wanneer: Elke 14 dagen op zondagavond

Tijd: Om 18.00 uur eten vanaf 19.00 – 21.00 uur

We beginnen elke avond met een gezellige maaltijd. Soms wordt er gekookt, soms neemt iedereen wat mee. Vanaf 19.00 uur start het inhoudelijke programma. We werken elke 3 tot 4 avonden met een nieuw thema. Dit deel van de avond is steeds wisselend: we hebben workshops, sprekers, discussie, gespreksgroepjes en bijbelstudies passend bij het thema.

Vanaf 20.30 uur is er chips en cola. Tijd om gezellig na te praten of een spelletje tafelvoetbal of poolbiljart te spelen.

Jongerenkring

Voor: jongeren van 18-25 jaar
Waar: Kruispuntkerk
Wanneer: zondagavond, eens per twee weken
Tijd: 19.45 uur

In de jongerenkring 18-25 wordt er dieper op onderwerpen ingegaan. Deze kring is vooral passend wanneer je belijdenis hebt gedaan. In principe bereidt steeds iemand anders de kring voor of eventueel met z’n tweeën. Doordat de groep niet al te groot is, hangt er een persoonlijke en ontspannen sfeer. Onderwerpen die afgelopen seizoen aan bod kwam waren onder andere: de wederkomst, gebedsgenezing, omgaan met niet christenen, bijna-doodervaringen etc. De bijbelstudies wisselen we af door af en toe een film te kijken, met elkaar te eten of een spel te doen. Daarnaast doen we regelmatig leuke activiteiten met elkaar, zoals BBQ’en, lasergamen en poolen.

Events

Een aantal keer per seizoen wordt er een activiteit voor jongeren van 10/12 tot ongeveer 18 jaar georganiseerd. Doel is dat je als jongeren uit Kruispunt elkaar ontmoet en leert kennen en tegelijkertijd makkelijk vrienden mee kunt nemen. Ook is het een goede plek om af te spreken met je jeugdpastor. In overleg met de jongeren worden de activiteiten uitgedacht en uitgevoerd. Naast bijvoorbeeld het jeugdevent op de start-gemeentedag, summersoccer, worden bewust ook activiteiten in samenwerking met Heartbeat033, het interkerkelijke jongerenoverleg van Amersfoort, georganiseerd. Zoals een bandjes-event, samen naar de EO Jongerendag, de Nacht zonder Dak en een voetbal/volleybaltoernooi!