Kinderen

Baby oppas | Peuterkwartier | Kinderkwartier | Tienerkwartier | Kinderkerk |
Workshop ‘Bijbelwijs’ | Kindermiddagen | Kinderfeest |KinderbijbelkringRock Solid |
Samen Onderweg Gezinsdiensten

Kruispunt is een kinderrijke gemeente. We vinden het daarom belangrijk veel aandacht te hebben voor de kinderen. Binnen Kruispunt wordt een aantal activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Contact: kindenjeugd@kruispuntvathorst.nl 

Baby oppas

Voor:  0-2,5 jaar
Wanneer: elke zondag/feestdagen
Tijd: tijdens de dienst

Elke zondagmorgen is er tijdens de dienst oppas voor de kleinsten. Een kwartier voor aanvang van de dienst kunnen de kinderen gebracht worden. Baby’s zijn over het algemeen tijdens de gehele dienst bij de oppas. Er passen volwassenen/ouders op, geholpen door tieners.

Peuterkwartier

Voor: 2,5-4 jaar (verdeeld in twee leeftijdsgroepen)
Wanneer: elke zondag/feestdagen
Tijd: tijdens de dienst

Kinderen vanaf 2,5 jaar zijn van harte welkom bij het peuterkwartier. Tijdens het peuterkwartier wordt er een bijbelverhaal verteld, wat geknutseld en gespeeld. De kinderen kunnen een kwartier voor aanvang van de dienst gebracht worden.

Kinderkwartier

Voor: basisschoolkinderen (groep 1-6)
Wanneer: elke zondag/feestdagen (afhankelijk van de leeftijdsgroep)
Tijd: na het kindermoment

Tijdens een kindermoment in de dienst wordt op een creatieve manier een thema of bijbelverhaal geïntroduceerd. Dit wordt daarna, tijdens het kinderkwartier, verder uitgewerkt.  Tijdens het kinderkwartier wordt een bijbelverhaal verteld. Daarna wordt een knutselwerkje gemaakt of een spel gedaan. Ook wordt er samen gebeden, in de groepen met oudere kinderen in de vorm van een kringgebed. De kinderen komen na de vrijplaats terug in de dienst. Naarmate de kinderen ouder worden, is er minder vaak kinderkwartier, zodat ze kunnen wennen aan het aanwezig zijn tijdens de hele dienst:

  • Groep 1 & 2: alle zondagen m.u.v. kerst
  • Groep 3 & 4: 3 van de 4 zondagen per maand (en niet tijdens feestdagen)
  • Groep 5 & 6: eens per twee weken (en niet op de feestdagen)

Tienerkwartier

Voor: kinderen groep 7 & 8
Wanneer: zondag (1 x per maand)
Tijd: na het kindermoment

Het tienerkwartier is een vervolg op het kinderkwartier. In het tienerkwartier (tijdens de dienst) worden verhalen en onderwerpen uit de Bijbel, maar ook thema’s die horen bij het leren kennen en navolgen van God en Jezus besproken. Er wordt geprobeerd de thema’s op een eigentijdse manier aan te bieden en te verwerken, zodat het niet alleen bij verstandelijke kennis blijft. Het tienerkwartier is 10 keer per jaar.

Kinderkerk

Voor: 4 t/m 12 jaar
Waar: Kruispuntkerk
Wanneer: zondagmiddag (en kerstavond)

Voor alle kinderen is er een aantal keer een geheel eigen kerkdienst! Op een leuke, laagdrempelige, eigentijdse manier komen kinderen in aanraking met de boodschap van de bijbel en de liefde van God. De kinderkerk laat zien dat de kerk een fijne plek is om naar toe te gaan.

www.kinderkerkvathorst.nl

Workshop ‘Bijbelwijs’

De kinderen van de groepen 3-5 van Basisschool De Vuurvogel in Vathorst krijgen vanuit Kruispunt wekelijks een workshop aangeboden. Het is een goede manier de kinderen op het spoor van Jezus Christus en de Bijbel te zetten. Tijdens de workshop komen de kinderen in aanraking met de diverse Bijbelverhalen, die ze vervolgens gaan ‘uitwerken’ aan de hand van werkbladen, bibliodrama, spel en puzzels. De workshops worden gegeven door Lucré de Man met ondersteuning van Marco Hofland en Annet Kiela (GKV Boogkerk).

Kindermiddagen

Voor: 4 t/m 9 jaar
Waar: Natuurboerderij De Brinkhorst
Wanneer: 1 keer per maand op woensdagmiddag
Tijd: 14.30-16.00 uur

Kruispunt werkt mee aan de kindermiddagen in samenwerking met de evangeliegemeente Perspectief. De middag is bedoeld voor alle kinderen uit de wijk van 4 tot ongeveer 9 jaar. Knutselen, een spelletje, spelen op de boerderij en luisteren naar een verhaal waarin de boodschap van God doorklinkt!

www.kindermiddag.nl

Kinderfeest

Voor: 4-10 jaar
Waar: Kinderbelevingscentrum Vathorst
Wanneer: laatste zaterdag van de kerstvakantie
Tijd: 10.00-15.00 uur

Alle kinderen van 4-10 jaar uit de wijk en de kerken zijn welkom in het Kinderbelevingscentrum Vathorst! Het is een spetterend actief feest waarin kinderen elkaar en Jezus (verder) kunnen leren kennen.  Dit wordt gedaan door middel van spellen, toneel, verhaal, muziek en heel veel workshops.

www.kinderkerkvathorst.nl

Kinderbijbelkring

Voor: groep 4-6 en 7-8
Waar:Kruispuntkerk
Wanneer: vrijdagmiddag
Tijd: 16.00-17.15 uur

Voor kinderen van de basisschool is er iedere vier weken een Bijbelkring. In twee groepen komen kinderen bij elkaar om samen uit de Bijbel te lezen en te bidden en veel plezier te hebben. Doel is te proberen te begrijpen wat er in de Bijbel staat en hoe wij dat kunnen toepassen in ons eigen leven.

Rock Solid

Voor: groep 7 en 8
Waar: De Bron, Oceaan 12, ingang Victoriameer
Wanneer: eens per twee weken op zondag
Tijd: 16.00-17.30 uur

Rock Solid is een dynamische club voor christelijke en niet-christelijke tieners die in groep 7 en 8 van de basisschool zitten. Een ideale club om vrienden mee naartoe te nemen! Rock Solid laat tieners op een speelse wijze kennismaken met het geloof. De middagen draaien om thema’s die uit de leefwereld van de tieners komen. Het Rock Solid-materiaal is ontwikkeld door Youth for Christ. Elk seizoen gaat Rock Solid ook op kamp.

www.rocksolidkruispunt.nl | kalender

Samen Onderweg Gezinsdiensten

Voor: alle ouders en kinderen van kinderkwartier en tienerkwartier
Waar: Kruispuntkerk
Wanneer: eens per 2 jaar tijdens kinder/tienerkwartier
Tijd: tijdens de dienst

Sinds afgelopen seizoen is een start gemaakt met een bijzonder leuk project waarin ouders en hun kinderen samen naar het kinder/tienerkwartier gaan. Natuurlijk niet elke week, maar 1 keer verdeeld over de komende 2 seizoenen. In plaats van een gewone bijeenkomst wordt met de ouders en  kinderen samen een bijzonder thema behandeld. Een gezins-kwartier dus eigenlijk!