Visie en missie

Visie

Geraakt door Gods liefde vormen wij een open gemeente van diverse mensen. Samen leven we uit de genade van Christus en groeien we in geloof. Gedreven door deze liefde zijn we zichtbaar in Amersfoort-Vathorst en bij de mensen om ons heen.

Missie

Op zondag en door de week worden we gevormd door de bijbel, leren we samen God kennen, inspireren we elkaar en delen we de liefde van Jezus uit.

Kerkbelofte

Open voor jou.

Wat mag je van Kruispunt verwachten?

In alles wat we doen zijn we een open gemeente, toegankelijk en gastvrij. Op zondag komen we samen in de Kruispuntkerk en door de week heen, in kleine groepen thuis. De Bijbel, het woord van God staat centraal, we leren hierdoor God kennen en worden geïnspireerd. Ook zijn er het hele jaar door diverse activiteiten voor jong en oud. Gedreven en onderwezen door de liefde van Jezus willen we zichtbaar zijn in de wijk Amersfoort-Vathorst en bij de mensen om ons heen, onze buren en familie. Onze gemeente is ontstaan uit een uniek samenwerkingsverband tussen de Protestantse Kerk Nederland, de Christelijke Gereformeerde Kerk en de Nederlands Gereformeerde Kerk.

Kernwaarden

Onze visie kunnen we samenvatten in vier kernwaarden: Open, Gericht, Geloof en Gedreven.

Open: het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of wat je hebt gedaan: wij zijn open voor jou!
Gericht: onze focus is op God, onderlinge relaties en de op mensen om ons heen in onze wijk of straat.
Geloof: de basis van alles wat we doen is wat Jezus voor ons heeft gedaan aan het kruis (Johannes 3:16).
Gedreven: vanuit onze gezamenlijke passie willen we samen met jou het nieuwe leven ontdekken.