kruispunt-icoon-oranje

Over Kruispunt

Kerk in Vathorst

Hoe ziet de gemeente van Kruispunt eruit? Hier lees je er meer over. Heb je nog vragen? Neem dan contact op.

Waar staan wij voor?

Open voor jou

Lage drempel, hoog doel. Dat is in het kort waar Kruispunt voor staat. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of wat je hebt gedaan: wij zijn open voor jou!

De basis van wie we zijn en wat we doen vinden we in Jezus. Dankzij Zijn leven, sterven en opstanding ontvangen we een nieuw leven als kinderen van God. Geïnspireerd door Gods Geest willen we samen met jou dit goede leven ontdekken en het ons eigen maken.

Kerk in Vathorst

Kruispunt is in de tijd dat de bouw van Amersfoort-Vathorst startte opgericht uit een uniek samenwerkingsverband tussen de Protestantse Kerk Nederland, de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Nederlands Gereformeerde Kerken. Daarmee wilden we kerkmuren in deze nieuwe wijk laten verdwijnen.

Gedreven door Gods liefde en Geest zijn we zichtbaar in Amersfoort-Vathorst en bij de mensen om ons heen.

Hoe zijn wij kerk?

Natuurlijk zijn onze kerkdiensten op zondag een belangrijk onderdeel van kerk-zijn. Maar Kruispunt is op meer manieren kerk. Voor mensen in de wijk, en ook doordeweeks voor onze eigen leden, jongeren en kinderen.

Kruispunt is een grote gemeente. Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen gezien wordt, zijn @home-groepen een belangrijk onderdeel binnen Kruispunt. Dit zijn kleine groepen (huiskamergrootte) van mensen die meestal bij elkaar in de buurt wonen. De groepen komen bij elkaar om God te zoeken, met elkaar mee te leven en iets te betekenen voor hun omgeving.

Hoe ziet de gemeente eruit?

kruispunt-quote-7

Samenstelling

Kruispunt bestaat uit 1700 mensen, waarvan ongeveer de helft in Vathorst woont en de andere helft in de regio Amersfoort. Ongeveer 700 leden zijn jonger dan 18 jaar. De gemeente wordt geleid door het bestuur, dat uit 12 personen bestaat. ds. Pim Brouwer is onze predikant.

Lid worden

Ben je enthousiast geworden? Je bent van harte welkom om je aan te sluiten bij Kruispunt! Kijk op de pagina Contact hoe je je kunt aanmelden.

Financiële steun

Wil je Kruispunt steunen? Giften zijn welkom op  bankrekeningnummer NL 39 RABO 0302272305 t.n.v. Kruispunt, Amersfoort o.v.v. ‘gift’. Kruispunt heeft een ANBI-status.