kruispunt-icoon-blauw

Kerk voor iedereen

Praktische hulp

Kruispunt wil in Vathorst en omgeving op een laagdrempelige en praktische manier getuigen van de liefde van Jezus Christus. Zo zijn we kerk voor iedereen, ook buiten ons gebouw en de kerkdiensten om.

Klusteam

Heb je weinig te besteden of ken je niemand die kan helpen, dan wil Kruispunt praktische klussen voor je doen. De heg snoeien, een likje verf of een lamp ophangen?

AanTafel!

Kruispunt helpt mee aan acties van de Voedselbank. Daarnaast bereiden enthousiaste koks iedere eerste maandag van de maand een lekkere maaltijd, waarbij iedereen kosteloos mag aanschuiven. Inloop is vanaf 17.30 uur in Kruispunt, Terschellingkade 22. De maaltijd begint om 18.00 uur, aanmelden uiterlijk op de zondag ervoor.

Luisterend oor

Het leven buitelt soms over je heen. Het voelt alsof er geen einde komt aan de verplichtingen van familie, vrienden en werk… Je vraagt je soms af waar je het allemaal voor doet, en hoelang je het nog volhoudt. Geliefden om je heen zijn weggevallen, en je wordt geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven. Hoe hervind je God na dit verdriet? Je relatie is niet meer wat het geweest is. Je weet ergens wel dat er iets moet veranderen om verder te kunnen, maar je hebt geen idee hoe. Je zou graag ergens je hart willen luchten. Het pastoraal team is er voor dit soort levens- en geloofsvragen.

Marriage course

Maken jullie al tijd voor elkaar? Wanneer hadden jullie voor het laatst een goed gesprek? Wat zouden jullie graag willen verbeteren in je relatie? Maak tijd voor elkaar met een (online) Marriage Course: zeven romantische en inspirerende avonden samen.

Groene kerk

God heeft ons de aarde gegeven om te bewerken en te bewaken. Met allerlei activiteiten zetten we ons in voor het klimaat en de natuur in onze omgeving. Zin om mee te werken aan Kruispunt als Groene Kerk?

Hulp nodig?

Soms gaat het even niet zoals je hoopt. Dan denken we graag met je mee. Kun je een luisterend oor of een helpende hand gebruiken, of heb je een andere vraag? Laat het ons weten, dan nemen we contact met je op.

Vluchtelingen

In Amersfoort leven vluchtelingen die behoefte hebben aan contact en maatjes om bijvoorbeeld de Nederlandse taal mee te oefenen en de cultuur beter te leren kennen. Diverse mensen uit Kruispunt bezoeken vluchtelingen of ontvangen hen thuis voor een maaltijd. Ook betrokken zijn?

Gevangenen

Regelmatig bezoeken Kruispunters gevangenen om hen een hart onder de riem te steken. Heb je ook een luisterend oor of vriendelijk woord voor gevangenen?

Praktische hulp

In verschillende zorgcentra helpt Kruispunt een handje, bijvoorbeeld door te koken, knutselen of spelletjes te doen met bewoners van De Zijpenberg, De Stuifberg en Etrog. Houd je van mensen en van praktisch bezig zijn, terwijl je de liefde van Jezus uitdeelt?

Premarriage course

De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk. Hopelijk gaat jullie huwelijk een leven lang mee, dus het is goed om je daarop voor te bereiden.

Een Premarriage Course bestaat vaak uit 5 avonden waar de focus ligt op jullie twee. Hoewel je de cursus tegelijk met andere stellen doet, voer je jullie gesprekken altijd met z’n tweeën. Een cursusleider leidt de avonden in en tijdens elke avond staat een thema centraal.

Missie India

Stichting Kruispunt India zet zich in voor de allerarmste mensen in India (Mumbai). We ondersteunen lokale initiatieven financieel en praktisch. Pastors en gemeenten in Mumbai organiseren bijvoorbeeld eens per jaar een medisch kamp in de sloppenwijken, waar zorgprofessionals uit Kruispunt al diverse keren aan meewerkten. Meer weten of financieel steunen?