kruispunt-icoon-blauw

Kerk voor iedereen

Praktische hulp

Kruispunt wil in Vathorst en omgeving op een laagdrempelige en praktische manier getuigen van de liefde van Jezus Christus. Zo zijn we kerk voor iedereen, ook buiten ons gebouw en de kerkdiensten om.

Klusteam

Heb je weinig te besteden of ken je niemand die kan helpen, dan wil Kruispunt praktische klussen voor je doen. De heg snoeien, een likje verf of een lamp ophangen?

AanTafel!

Kruispunt helpt mee aan acties van de Voedselbank. Daarnaast bereiden enthousiaste koks iedere eerste maandag van de maand een lekkere maaltijd, waarbij iedereen kosteloos mag aanschuiven. Inloop is vanaf 17.30 uur in Kruispunt, Terschellingkade 22. De maaltijd begint om 18.00 uur, aanmelden uiterlijk op de zondag ervoor.

Luisterend oor

Iedereen komt wel eens op het punt dat het fijn is om even stil te staan en te reflecteren. Bijvoorbeeld omdat je te druk bent of omdat er problemen zijn. Dan is het goed om na te denken over hoe je je leven inricht en wat je echt belangrijk vindt. ‘Zin in Vathorst’ biedt een luisterend oor.

Mail of bel 06 - 83 27 09 20

Marriage course

Maken jullie al tijd voor elkaar? Wanneer hadden jullie voor het laatst een goed gesprek? Wat zouden jullie graag willen verbeteren in je relatie? Maak tijd voor elkaar met een (online) Marriage Course: zeven romantische en inspirerende avonden samen.

Groene kerk

God heeft ons de aarde gegeven om te bewerken en te bewaken. Met allerlei activiteiten zetten we ons in voor het klimaat en de natuur in onze omgeving. Zin om mee te werken aan Kruispunt als Groene Kerk?

Vluchtelingen

In Amersfoort leven vluchtelingen die behoefte hebben aan contact en maatjes om bijvoorbeeld de Nederlandse taal mee te oefenen en de cultuur beter te leren kennen. Diverse mensen uit Kruispunt bezoeken vluchtelingen of ontvangen hen thuis voor een maaltijd. Ook betrokken zijn?

Gevangenen

Regelmatig bezoeken Kruispunters gevangenen om hen een hart onder de riem te steken. Heb je ook een luisterend oor of vriendelijk woord voor gevangenen?

Praktische hulp

In verschillende zorgcentra helpt Kruispunt een handje, bijvoorbeeld door te koken, knutselen of spelletjes te doen met bewoners van De Zijpenberg, De Stuifberg en Etrog. Houd je van mensen en van praktisch bezig zijn, terwijl je de liefde van Jezus uitdeelt?

Missie India

Stichting Kruispunt India zet zich in voor de allerarmste mensen in India (Mumbai). We ondersteunen lokale initiatieven financieel en praktisch. Pastors en gemeenten in Mumbai organiseren bijvoorbeeld eens per jaar een medisch kamp in de sloppenwijken, waar zorgprofessionals uit Kruispunt al diverse keren aan meewerkten. Meer weten of financieel steunen?