kruispunt-icoon-geel

Christelijk geloof

God bindt ons samen

Het geloof in God is het fundament van Kruispunt. Het bindt ons samen. Maar wat betekent het precies?

Wat wij geloven

God, onze Schepper

Kruispunt is een gemeenschap van christenen die willen leven vanuit het geloof in God. We geloven dat God deze wereld heeft geschapen. Alles was mooi en perfect. God gaf aan mensen de mogelijkheid om samen met Hem door het leven te gaan, maar de mensen kozen tegen God, onze Schepper.

Het kruis

De gevolgen zien we iedere dag: ziekte, pijn, haat en dood. Wij geloven echter ook dat God zijn Zoon Jezus gaf voor onze fouten. Dat hoef je niet te begrijpen, je mag het gewoon geloven. Het symbool van het kruis staat daarom bij ons centraal. Wij mogen Gods kinderen zijn.

Leven volgens de Bijbel

We leven met de verwachting dat Hij terugkomt om voorgoed Zijn Koninkrijk op deze aarde te vestigen. Dan wordt alles weer goed. Tot die tijd willen wij leven zoals God dat in Zijn Woord, de Bijbel, van ons vraagt: Heb de Heer, je God lief met heel je hart, en met alles wat in je is. Dat is het grootste en eerste gebod. En het tweede is daaraan gelijk: heb ook je naaste lief als jezelf. (Mattheüs 22 vers 37-39). Iedereen is welkom in Kruispunt!

Kerkdiensten

kerkdiensten-kruispunt-banner2

Bijbeluitleg

Iedere week ontmoeten wij God en elkaar tijdens de kerkdienst op zondag. We lezen uit de Bijbel, het Woord van God. De voorganger legt uit wat het betekent en past het toe op het dagelijks leven.

Muziek

We zingen verschillende soorten muziek uit binnen- en buitenland, onder begeleiding van wisselende zangers en muzikanten. Er is een lied en verhaal speciaal voor de kinderen.

Zorg voor elkaar

We geven onze gaven tijdens de collecte, meestal voor een goed doel. Tijdens fysieke diensten is er liefdevolle oppas voor 0-4-jarigen. Kinderen en tieners komen deels samen in een eigen bijeenkomst.

Doe je met ons mee?

Ontdek meer

over het christelijk geloof

Ontdek meer over het christelijk geloof

Wat is het doel van mijn leven? Wat moet ik met het christelijk geloof? Allemaal vragen die je kunt stellen op Alpha! Tijdens tien (online) interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen de Alphacursus. In Nederland zijn dat er al meer dan 300.000. Ieder half jaar start er een Alphacursus in Vathorst. Als Alpha fysiek plaatsvindt, begint die met een lekkere maaltijd – een moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. De Alphacursus is helemaal gratis!

> Meedoen of meer weten? Mail naar info@alphainvathorst.nl.

De kracht van gebed

Gebed is krachtig en heeft een belangrijke plaats binnen Kruispunt. Al biddend mogen we ons aan God toewijden. We geven Hem de eer (aanbidden) en leggen iedere dag weer ons leven in Zijn handen. We vragen om vergeving van onze schulden (belijden). Ook kunnen we in gebed onze vragen, twijfels en zorgen om elkaar bij Hem brengen (vragen). En natuurlijk is er ook altijd veel om dankbaar voor te zijn (danken)!

Tijdens de kerkdiensten is er tijd om gebeds- of dankpunten te delen in de zogenoemde vrijplaats. Graag willen we ook doordeweeks blijven bidden voor elkaar. Daarom worden de gebedspunten wekelijks gemaild naar alle gemeenteleden. Wanneer de kerkdienst fysiek plaatsvindt, kun je na afloop ook persoonlijk voor je laten bidden. Tot slot is er in de @homes gelegenheid om persoonlijke zaken met elkaar te delen en voor elkaar te bidden.

> Lees meer over Kruispunt@home

Verder groeien in geloof

Wil je verder groeien in je geloof? Dan kun je in Kruispunt de cursus ‘Grow’ volgen. Samen met de andere deelnemers denk je na over het volgen van Jezus, bidden, de gaven die God je heeft gegeven, doop en avondmaal. Na afloop van de cursus kun je ervoor kiezen om voor God en de gemeente tijdens een kerkdienst te getuigen dat je gelooft in Jezus Christus. Je doet dan belijdenis van je geloof. Als je op dat moment nog niet gedoopt bent, kun je je ook laten dopen.

> Meedoen aan Grow? Neem contact op met de scriba.